Všechny SADY LEŠENÍ a HLINÍKOVÉ NÁJEZDY s dopravou od BEMA Nedakonice po celé ČR ZDARMA.

3 pravidla, jak vybrat správně hliníkové nájezdy

Není ližina jako ližina. Jak tedy vybrat správný nájezd? Nejspolehlivějším řešením je poradit se s odborníky. Anebo se řídit všeobecnými pravidly pro výběr hliníkových nájezdů.

1. Dodržujte bezpečný maximální sklon ližin

Profesionálové bezpečnost práce znají. Přesto připomínáme pro domácí kutily nebo lidi, kteří staví dům svépomocí, nezapomínejte na bezpečný maximální sklon. Zatímco pro invalidní vozíky je to 22 %, tak pro stavební stoje je maximální sklon 30 %. 

Od maximálního sklonu se odvíjí i potřebná délka hliníkového nájezdu. Tu vypočítáte jednoduše. Vydělte nakládací výšku procentem stoupání (tedy číslem 30) a násobte x 100. Tímto jednoduchým propočtem v milimetrech zjistíte, jak dlouhé ližiny koupit.

2. Šířka hliníkového nájezdu musí odpovídat vašemu stroji

Je to logické. Kdo by si chtěl koupit úzkou ližinu a pak po ní šlapat pěšky, protože kola nebo pásy stoje jsou širší? Asi nikdo. Nezapomeňte proto při nákupu hliníkového nájezdu zohlednit i tento údaj.

3. Ať vás nájezdová rampa unese.

Nosnost hliníkové nájezdové rampy je většinou první parametr, který řešíte. I když jsou hliníkové nájezdy velmi bytelné, je nutné tento parametr rozhodně nepodcenit. Pamatujte na to, že stroj po nájezdové rampě bude jezdit i s obsluhou. Připočtěte proto k hmotnosti vaší mechanizace minimálně 10% hmotnosti navíc, aby nedošlo k přetížení nájezdových ramp.

METALMEC

914-1_najezdy-metalmec-m065-15l

GRENT

Nájezdy GRENT délka a sklon nájezdů výpočet

Tým BEMA Nedakonice

bema A1